Faliment firma și radiere firma

Te confrunți cu procesul de faliment firma sau de radiere firma? Sunt aici să te ajut!

Dacă societatea nu poate fi reorganizată pe baza unui plan, intră în lichidare judiciară și asigur procedura de valorificare a activelor, pentru acoperirea creanțelor creditorilor. Procedura de faliment se finalizează printr-o sentință de radiere a societății din Registrul comerțului. 

Practic, prin faliment înțelegem ultima etapă a procedurii generale de insolvenţă a firmei. Este ultima măsură ce se aplică debitorului şi presupune lichidarea averii acestuia cu scopul de a acoperi pasivul firmei şi apoi radierea acesteia.

Falimentul este o procedură de încetare a existenței unei societăți comerciale și se aplică comercianților care nu mai pot face față datoriilor lor comerciale, numiți și debitori.

Prin procedura de faliment se înțelege procedura de insolvență concursuală colectivă și egalitară, care se aplică debitorului în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind urmată de radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat.

Procedura se aplică societăților comerciale, societăților cooperative, organizațiilor cooperatiste, societăților agricole, grupurilor de interes economic și oricărei alte persoane juridice de drept privat, care desfășoară activități economice, comercianți care sunt în categoria debitorilor aflați în stare de insolvență sau de insolvență iminentă.

AI INTREBARI DESPRE PROBLEME JUDICIARE? INTREABA-MA!

APASA AICI