Dizolvare și Lichidare Voluntară

Procedeul de dizolvare si lichidare voluntara poate fi mai ușor prin implicarea mea!

Faza de dizolvare firma cuprinde anumite operații care declanșează și pregătesc încetarea existenței societății. În această fază, personalitatea juridică nu este afectată, însă dizolvarea pune capăt activității normale a societății. Dizolvarea societăților trebuie să fie înscrisă în Registrul Comerțului și publicată în Monitorul Oficial.

Faza de lichidare firma cuprinde acele operațiuni de lichidare a patrimoniului societății, care privesc plata creditorilor și împărțirea soldului rămas între asociați. În această fază, societatea continuă să își păstreze personalitatea juridică, dar este subordonată cerințelor lichidării. În această etapă, nu trebuie să mai subziste datorii față de ANAF sau alți creditori.

Potrivit prevederilor legale, după terminarea lichidării trebuie cerută radierea societății din registrul comerțului. Radierea societății trebuie cerută în termen de 15 zile de la data terminării.

Prin implicarea mea, te pot ajut să-ți închizi firma, atunci când societatea nu are datorii și nu-și mai desfășoară activitatea. Toate aceste lucruri se vor face când toți asociații sunt de acord cu privire la dizolvarea și lichidarea societății.

AI INTREBARI DESPRE PROBLEME JUDICIARE? INTREABA-MA!

APASA AICI