Comitetul de Politică Monetară din cadrul Rezervei Federale (FED) s- a întrunit în cadrul penultimei ședințe de politică din 2019.

La a șaptea ședință din acest an FED a redus rata de dobândă de referință pentru a treia oară la rând, cu 25 puncte bază la (1.50%-1.75%) – decizie în linie cu așteptările pieței, pe fondul persistenței inflației la un nivel redus și acumulării de riscuri în sfera economiei reale, inclusiv tensiunile comerciale globale. Pe de altă parte, banca centrală a semnalat perspectiva consolidării politicii monetare pe termen scurt.

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a redus miercuri dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, la un interval de 1,5%-1,75%, în conformitate cu aşteptările analiştilor, dar a indicat că măsurile de relaxare monetară s-ar apropia de o pauză.

“Fed a redus dobânda cheie pentru a treia oară în acest an, în cadrul unei ajustări de la jumătatea ciclului unei expansiuni economice mature” a spus preşedintele băncii centrale, Jerome Powell.

”Comitetul va continua să monitorizeze implicaţiile informaţiilor care vin referitoare la perspectiva economică, analizând parcursul potrivit pentru intervalul de dobândă pentru fondurile federale”, se arată în comunicatul băncii centrale.

Datele macroeconomice din SUA nu sunt încurajatoare. Recesiunea bate la ușa americanilor

Estimările preliminare ale Departamentului Comerțului indică decelerarea ritmului anual de creștere economică de la 2.3% în T2 la 2% în T3 (cel mai redus din T3 2016), evoluție determinată de deteriorarea climatului investițional

Încrederea consumatorilor s-a deteriorat pentru a treia lună la rând în octombrie (indicatorul Conference Board în scădere cu un ritm lunar de 0.4 puncte la 125.9 puncte, minimul din iunie), evoluție care exprimă premise de decelerare pentru ritmul de creștere economică pe termen scurt. De asemenea, prețurile caselor au stagnat în august față de iulie, dinamica anuală consolidându-se la 2%, confirmându-se faza de maturitate din piața imobiliară.

Deficitul comercial s-a intensificat cu un ritm lunar de 1.6% la 54.9 miliarde dolari în august, pe fondul majorării importurilor cu 0.5% lună/lună la 262.8 miliarde dolari (exporturile au urcat cu o dinamică lunară de 0.2% la 207.9 miliarde dolari).

The post La penultima ședință de politică din 2019, FED reduce dobânda de referință. Cifrele din SUA nu arată încurajator, iar cand America “strănută”, Europa intră în recesiune appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2