Două persoane au fost audiate la sediul DIICOT Ploiești, după ce ar fi săvârșit, printre altele, infracțiuni de fraudă informatică, fals şi operaţiuni ilegale. La percheziții, oamenii legii au găsit telefoane mobile, cartele SIM, sisteme informatice, dispozitive de stocare,dar și bani.


Metoda inedită prin care doi bărbați au furat banii din conturile unor persoane, folosindu-se de numerele lor de telefon

Cei doi sunt bănuiți că au obținut fraudulos datele de conectare pentru trei conturi de utilizator la aplicațiile de internet baking.

“La data de 29.09.2019, unul dintre suspecți, a apelat serviciul de relații cu clientii al unei companiei telefonice și recomandându-se ca fiind persoana vătămată, a solicitat portarea numărului de telefon ce-i aparținea acesteia, pe o altă cartelă SIM, făra număr. Ulterior, în aceeași zi, aflându-se în posesia numărului de telefon al persoanei vătămate, a apelat serviciul de relații cu clienţii al unei unități bancare şi, atribuindu-și identitatea persoanei vătămate, a solicitat şi obţinut de la reprezentanții acesteia resetarea parolei de acces pentru aplicația de internet banking, noua parolă fiind transmisă prin SMS. Aflându-se în posesia datelor de logare la aplicaţie, suspectul, fără drept, a efectuat conversia sumei de 9.000 euro în lei, în contul persoanei vătămate, după care a transferat la data de 29.09.2019 din acelaşi cont, sumele de 23.000 lei, respectiv 20.000 lei, într-un alt cont bancar deschis la aceeași unitate bancară. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat faptul că, în perioada 27-29.09.2019, suspecții au prejudiciat și alte două persoane, folosind același mod de operare, valoarea totală a prejudiciului cauzat ridicându-se la suma de 231.500 lei”, au detaliat anchetatorii.

Anchetatorii spun că paguba poate atinge peste 250.000 de lei

Potrivit IJP Prahova, din investigațiile desfășurate în perioada septembrie – octombrie 2019 a reieșit că persoanele implicate ar fi acționat în special în București și în județele Prahova și Cluj.

Hotii au cumpărat obiecte de lux de pe site-uri online și nu numai, au fost prinsi dupa ce camerele de vedere de la un mall i-au dat de gol.

The post Fraudă de 50.000 de euro dată clienților unor bănci de doi ploieşteni. Cum au obținut datele clienţilor băncii appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2