Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anuntat în cadrul audierilor din Parlament, mai exact la audierea lui senatorului Florin Cîţu, ministrul PNL propus pentru preluarea portofoliului de la Finanţe, că astăzi a venit aprobarea așteptată de la Comisia Europeană privind capitalizarea CEC Bank.

CEC Bank, cea mai mare bancă romanească cu capital integral de stat și rețea teritorială, va putea fi capitalizată cu 940 milioane lei din bugetul de stat.

“Pe ajutor de stat noi suntem un consilier al Guvenului, îl ajutăm să respecte regulile Uniunii. Capitalizarea CEC Bank nu o decidem noi, o decide Comisia. Decizia ne aşteptăm să fie luată spre sfârşitul lunii, până la predarea mandatului actualei Comisii”, declara Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Anunțul era așteptat la guvern

“Comisia Europeană ne va comunica miercuri decizia sa, sper, pozitivă, că putem face capitalizarea CEC-ului. Înseamnă, din punctul meu de vedere, o mândrie pentru orice guvern, ar fi super ok o astfel de măsură. 940 de milioane de lei au fost sprijinul din acest an pentru această capitalizare.

Şi dacă totul este bine, săptămâna viitoare sau în primele zile ale următoarei săptămâni, putem face această capitalizare a CEC-ului”, declara la Oradea, săptămâna trecută, Eugen Orlando Teodorovici.

The post Eurgen Teodorovici: Comisia Europeană a avizat capitalizarea CEC Bank appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2