UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. (UCL) a lansat astăzi o emisiune de obligațiuni de rang senior cu maturitate de trei ani, în contextul unor condiții de piață favorabile. Suma atrasă prin oferta de obligațiuni este de 300 de milioane de euro. Emisiunea beneficiază de o garanție directă din partea UniCredit S.p.A.

Tranzacția este sub forma unei emisiuni individuale, realizată cu scopul diversificării surselor de finanțare ale UniCredit Leasing Corporation și îmbunătățirii accesului clienților UCL la finanțare. UniCredit Leasing Corporation este o companie lider în piața serviciilor de leasing financiar din România.

Reacția din partea pieței a fost pozitivă, cererea de subscriere depășind 650 de milioane de euro din partea a peste 70 de investitori instituționali, bine diversificați din punct de vedere geografic.

Ca urmare, spread-ul indicat inițial în zona de 105 puncte de bază peste nivelul mid-swap corespunzător maturității emisiunii a fost revizuit la un nivel de 90-95 puncte de bază, iar în cele din urmă a fost stabilit la 90 puncte de bază.

Obligațiunile au un cupon fix de 0.502%, și un preț de emisiune de 100%.

UniCredit Bank AG și Morgan Stanley au intermediat tranzacția în calitate de Bookrunners.

S&P a atribuit ratingul BBB obligațiunilor.

Listarea se va face la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacționare pe piața Euro MTF.

The post UniCredit Leasing România emite obligațiuni cu dobândă fixă în valoare de 300 de milioane de euro appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2