Industria românească este în recesiune. Producţia industrială a României a scăzut în ultimele două trimestre, iar fostul şef al Consiliului Fiscal susţine că a intrat astfel, în recesiune.

“Suntem la două trimestre consecutive în care industria a scăzut. Deci, din punct de vedere tehnic, industria românească ar fi deja în recesiune. Evoluțiile din industrie sunt foarte influențate cu ceea ce se întâmplă la partenerii noștri comerciali din străinătate. Ceea ce putem vedea destul de clar din grafice este că în România încetinirea este evidentă”

Mai exact, Ionut Dumitru se refera la industria prelucrătoare care conţine și industria auto, este cea care influenţează foarte mult şi alte domenii. Si cum Germania va intra tehnic în recesiune, se aştepta economiştii, iar asta va afecta toată Europa.

Cu alte cuvinte, economistrul șef al Raiffeisen Bank și fost şef al Consiliului Fiscal avertizează că declinul este legat de ce se întâmplă în Europa, unde Germania va intra în recesiune tehnică. Analiştii spun că tonul este dat de industria prelucrătoare.

În zona euro, industria prelucrătoare a scăzut pentru a opta lună la rând în septembrie (conform indicatorului PMI), cu cel mai sever ritm de declin din octombrie 2012, pe fondul resimțirii tensiunilor comerciale globale.

Ionuț Dumitru, fostul președinte al Consiliului Fiscal a mai declarat că avem ”O scădere foarte amplă faţă de iulie anul trecut, de peste 6%, explicaţia – probabil – e legată de performanţă foarte slabă a economiei europene, în particular a Germaniei, iar performanta României pare să fie din ce în ce mai corelată cu cea a Germaniei”.

The post Ionuț Dumitru: din punct de vedere tehnic, industria românească este în recesiune appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2