Tesco Bank și-a vândut divizia ipotecară grupului Lloyds Banking pentru 3,8 miliarde lire. Cum au fost pregătiți cei 23.000 de clienți

Tesco Bank și-a vândut divizia ipotecară grupului Lloyds Banking pentru 3,8 miliarde lire. 23.000 de clienți ipotecari Tesco vor fi transferați către filiala Lloyds Halifax.

Lloyds Banking Group a fost de acord să cumpere divizia ipotecară a Tesco Bank într-o tranzacție de 3,8 miliarde de lire sterline. Această mișcare îi va afecta pe cei aproximativ 23.000 de clienți care rambursează în prezent o rată ipotecară către Tesco Bank.

Tesco și-a anunțat planul de a înceta creditarea și de a-și vinde împrumuturile ipotecare existente în luna mai a acestui an. Comentând vânzarea, directorul executiv al Tesco Bank, Gerry Mallon, a declarat: „În luna mai am anunțat decizia noastră de a înceta să mai acordam credite ipotecare în timp ce exploram opțiunile de a vinde divizia.

„După un proces amănunțit, suntem încântați să confirmăm că am fost de acord să vindem divizia noastră ipotecară către Lloyds Banking Group, care operează sub marca Halifax. Suntem încrezători că vor continua să ofere clienților noștri o experiență excelentă pentru clienți. ”

Ce înseamnă acordul pentru împrumutați? Banca a pregătit un ghid

O postare pe contul de Twitter a Tesco Bank menită să pregătească și să liniștească debitorii debusolați face public măsurile pregătite de bancă pentru clienti săi. Banca a prevăzut inclusiv un ghid în care răspunde la foarte multe intrebari: „Este posibil să fi văzut anunțul despre vânzarea portofoliului nostru de credite ipotecare. Avem, de asemenea, o gamă de răspunsuri frecvente ce pot fi consultate online”, iar apoi se precizează linkul către ghid.

În ghidul postat în urmă cu două săptămâni, Tesco Bank preciza: „Nu trebuie să faci nimic acum. Până la finalizarea transferului către Halifax, vom continua să vă contactăm pentru a vă informa despre orice modificări.”

Conform ghidului Tesco Bank, pentru clienții cu dobanzi fixe, nu va exista nicio modificare a ratelor dobânzilor pe durata determinată.

Ceilati clienti sunt înștiințați că rata dobânziilor se va modifica în concordanță cu modificările dobânzii cheie decisă de Banca Angliei.

Tesco Bank a confirmat că va continua să presteze servicii complete clienților existenți, până la 27 septembrie 2019.

The post Tesco Bank și-a vândut divizia ipotecară grupului Lloyds Banking pentru 3,8 miliarde lire. Cum au fost pregătiți cei 23.000 de clienți appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2

By | 2019-09-04T14:12:09+00:00 septembrie 4th, 2019|Uncategorised|0 Comments