Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în perioada 30 august – 1 septembrie, un eveniment de informare şi educaţie financiară dedicat populaţiei, conform unui comunicat de presă.

Evenimentul de informare va începe vineri, 30 august, alături de călătorii din trenul nr. 1681 care pleacă la Constanţa din Gara de Nord la ora 9:30. Reprezentanţii ASF vor interacţiona cu pasagerii, vor acorda asistenţă de specialitate, vor răspunde la întrebările lor şi vor distribui materiale educaţionale. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul CFR Călători.

Sâmbătă şi duminică (31 august – 1 septembrie a.c.), cei care doresc să adreseze întrebări sau să solicite informaţii de la reprezentanţii ASF, îi vor putea găsi pe aceştia în zona Casino Mamaia din Municipiul Constanţa, unde, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, între orele 10:00-17:00, vor avea loc discuţii cu cei interesaţi şi vor fi distribuite materiale cu caracter educaţional.

“Obiectivul acţiunii îl reprezintă informarea consumatorilor cu privire la asigurarea de viaţă şi asigurarea de călătorie, asigurarea obligatorie RCA şi existenţa sistemului de soluţionare alternativă a litigiilor SAL-FIN, pus gratuit la dispoziţia consumatorilor de către ASF. Prin această acţiune publică, ASF continuă seria de evenimente de interacţiune directă cu publicul, înscrisă în strategia de educaţie financiară”, menţionează ASF.

Potrivit strategiei ASF, Educaţia Financiară se axează pe obiective principale implementabile pe diferite direcţii strategice de acţiune plecând atât de la necesitatea creşterii nivelului de protecţie a consumatorilor, cât și de la necesitatea îmbunătăţirii nivelului de capabilitate financiară şi al gradului de incluziune financiară.

ASF își propune construcția unui mediu de învățare pentru mai multe tipuri de consumatori, de la cei actuali la cei viitori, fiecare abordat în funcție de canalele de comunicare și percepție caracteristice și de disponibilitățile fiecăruia. “Educația financiară este definitorie pentru nivelul nostru de bunăstare materială” se mai arata pe site-ul ASF.

The post ASF se urcă în tren pentru o lecție de educție financiară. Ajunși la Cazinoul din Constanta, reprezentanţii Autorității vor ține lecții despre cumpătare appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2