Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că astăzi, în şedinţa de Guvern, va prezenta modul în care va fi efectuată, electronic, poprirea conturilor, această modificare legislativă urmând să făcută începând cu luna iulie.

“Voi informa mâine, în şedinţa de Guvern despre modul în care această poprire va deveni electronic efectuată, fără să se mai trezească omul cu sume de bani blocate, pentru ca, după aia, deblocarea să dureze N zile, firma sau persoana fizică.

Eu am promis că se va schimba şi mâine în Guvern avem o informare exactă în acest sens. Începând cu luna iulie se face modificarea legislativă. Am făcut deja, este o aplicaţie la ANAF care va ţine legătura cu toate băncile, va comunica efectiv suma de plată (…) ANAF va notifica şi banca va popri exact suma pe care acea persoană sau firmă o are de plătit. O să vedeţi prezentarea în următoarele zile, exact noul mecanism cum va fi aplicat. Adică lumea va fi mulţumită, şi companiile, nu se vor mai crea astfel de blocaje sau abuzuri din partea ANAF”, a explicat Teodorovici, aseară la Antena 3.

The post Teodorovici a anuntat că ANAF va efectua poprirea conturilor bancare electronic, printr-o aplicaţie care va ţine legătura cu toate băncile appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2