Astazi s-au purtat din nou discutii intre ministrul Eugen Teodorovici si bancheri, scopul fiind modificarea ordonantei lacomiei. Cum abia astazi minsterul a venit cu un nou model de ordonanta, cu noi propuneri pentru banci, timpul pentru analiza propunerilor este insuficient, derizoriu.

La ieserea de la negocierile purtate la sediul Ministerului de Finante, Florin Danescu, Președintele Executiv al Asociației Române a Băncilor, a declarat ca va studia noile propuneri.

“Voi merge la serviciu ca sa vad propunerile, sa vedem in ansambu cum intelegem si sa vedem ce propuneri vom avea pentru modelul propus. “

Florin Danescu a explicat ca inca “nu e clar cum facem se va proceda cu creditele legate de dobanda interbancara – ROBOR.”

Președintele ARB spune că va analiza noua propunere si va trimite pozitia Asociatiei fata de propunerile inaintate. Domnia sa precizeaza ca timpul este scurt, iar pozitia ARB va fi trimisa tot astazi, Mai mult, se asteapta ca o evetuala intalnire sa aiba “loc maine, oricand”, daca este necesara o noua discutie.

“Din pacate va trebui sa avem o opinie astazi”, a spus Danescu

Daca in principiu discutiile anterioare vizau posibilitatea ca bancile aflate pe pierderi sa nu mai fie taxate, oficialul ARB a precizat ca “sper ca aceasta propunere sa ramana pana la sfarsit.”

Teodorovici așteaptă raspunsul băncilor

“Rolul nostru este sa fim chemati, sa putem merge acolo unde e nevoie de explicatiile noastre. In masura in care acest lucru se intampla, nu putem sa fim decat multumiti. Ce va rezulta din acest dialog poate fi alta problema. Noi speram cu adevarat ca se va tine seama de opiniile noastre pana la capat. Noi avem doar opinii economice, in favoarea tuturor comportamentelor economice din Romania”, a mai declarat Forin Danescu.

Bancherii asteapta sa vada ce se intampla in zilele urmatoare si spera ca OUG 114 sa fie schimbata pana la finalul lunii martie – cand ordonanta lacomiei va incepe sa produca efecte pentru sistemul bancar.

The post Florin Dănescu, după ieșirea de la Ministerul de Finanțe: încă nu e clar cum facem cu ROBORUL. Cum se schimbă Ordonanța Lăcomiei appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2