Sergiu Oprescu, Președintele Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor și Președintele Alpha Bank, a declarat, în cadrul unei conferințe prilejuite de prezentarea ”Studiului privind creșterea intermedierii financiare în România”, că reprezentanții industriei bancare nu s-au mai întâlnit cu oficialii Ministerului Finanțelor Publice de ultima întrevedere, care a avut loc la finalul lunii februarie, când a fost discutat impactul pe care-l poate avea aplicarea taxei pe active.

”Noi nu am avut o altă întâlnire în afară de cea din luna februarie. Am rămas însă în comunicare, în sensul în care am stabilit alcătuirea unor grupuri de lucru și am transmis un punct de vedere a comunității bancare cu propuneri care vizează minimizarea impactului OUG 114”, a menționat Sergiu Oprescu.

Oficialul Asociației Române a Băncilor a arătat că nu ar vrea să se înțeleagă că băncile au renunțat în acest fel la ideea că suprataxarea industriei nu este bună, într-o formă sau alta. De asemenea, Sergiu Oprescu a subliniat că dacă se menține dorința de a taxa activele bancare, comunitatea bancară nu încearcă decât să găsească acele mecanisme prin care să fie limitate efectele negative.

”Am propus stabilirea unui coridor de taxare a activelor. Mai exact, băncile care au pierderi să nu fie taxate, iar în cazul băncilor cu profit să fie aplicată o taxă de la un anumit plafon. Dar, vreau să subliniez că nu suntem în logica în care spunem că vrem să fim taxați puțin pentru că așa ne place, ci încercăm prin toate mijloacele să găsim căile prin care să limităm impactul actului normativ”, a spus Sergiu Oprescu.

The post Sergiu Oprescu către Guvern: ”Haideți să încercăm să minimizăm impactul OUG 114!”. Bancherii au propus ca băncile care au pierderi să nu fie taxate, iar băncile cu profit să plătească pentru ce depășeste un anumit plafon appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2