OUG 114 este o nebunie totală, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. El comentează afirmația ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care susținea recent că Ordonanța privind măsurile fiscale este ”cel mai curajos act normativ de după Revoluție”.

Kelemen Hunor spune că ”domnul Teodorovici e un om simpatic, dar greșește. Limita între curaj și nebunie e o limită foarte subțire. Cred că a trecut de linie, ăsta nu e curaj, asta e o nebunie totală. Am spus în decembrie, am spus în ianuarie, am spus în februarie, mai repet o dată: a greșit, greșește.

Nu poți să dai o OUG prin care bulversezi tot sistemul fiscal și nu numai, cu câteva zile înainte de Anul Nou, cu aplicabilitate imediat de la 1 ianuarie. Nu lași șase luni nici măcar pentru administrație să se pregătească, nu lași nici măcar așa cum scrie legea, șase luni de zile pentru bănci, pentru firme, pentru societăți și așa mai departe”.

Liderul UDMR atrage atenția că OUG 114 riscă să fie adoptată tacit de Senat: ”Eu cred că toată OUG 114, noi am depus și multe amendamente, vom mai depune amendamente, trebuie dezbătută cu urgență la Camera Deputaților, că mâine va trece tacit de Senat sau poimâine.

Acolo am înțeles că au depus toate amendamentele toți colegii din toate zonele, dar nu s-a dezbătut, fiindcă ministerul nu a avut timp să analizeze aceste propuneri, dar foarte repede ar trebui să introducem pe ordinea de zi a Camerei. Eu de la bun început am spus că în acest moment cea mai bună soluție ar fi fost prorogarea termenului până în 2020 și dezbaterea și adoptarea până în iunie”, spune liderul UDMR la RFI.

Guvernul întârzie să vină cu soluții de mai bine de o lună, după declanșarea scandalului privind taxa pe lăcomie.

ALDE anunță că este nemulțumită de PSD care refuză sa negocieze pe tema OUG 114.

Coaliția poartă negocieri intense pe unele modificări la OUG 114, dar nu au ajuns încă la un acord, potrivit unor surse din Parlament.

Taxa pe active ar urma să fie aplicată semestrială, nu trimestial.

Ministrul Anton Anton a cerut abrogarea taxei asupra companiilor din energie, insă PSD rămâne inflexibil.

The post Tensiuni în coaliție pe tema taxei pe lăcomie. ALDE nemultumită, UDMR spune direct că OUG 114 este o nebunie totală. Taxa pe active ar urma să fie aplicată semestrial, nu trimestial appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2