Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la Parlament, că în cursul acestei săptămâni se va întâlni cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) pentru a discuta despre Ordonanţa de Urgenţă 114, dar și cu
administratorii de pensii private din Pilonul II.

Discuțiile vin la două luni de la adoptarea OUG 114

“OUG 114 este actul normativ cel mai curajos şi îndrazneţ apărut după Revoluţie. Dincolo de avizele legale, ar fi fost cu siguranţă un timp mai îndelungat pentru un dialog extins”, a sus’inut Teodorovici.

“O să am şi eu o discuţie săptămâna aceasta cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor pentru că pe Ministerul de Finanţe aceasta este zona de care ne ocupăm noi, nu de energie, nu de comunicaţii. Sunt sectoare care aparţin altor colegi miniştri şi care au discuţii cu cei care reprezintă domeniul respectiv”, a spus Teodorovici, la “Ora Guvernului”, la dezbaterea politică privind efectele ordonanţei 114.

Potrivit acestuia, în cazul în care se va ajunge la o concluzie pe partea bancară, se vor aduce modificări OUG 114, pentru ca “lumea să înţeleagă care este forma finală”.

De asemenea, Teodorovici a menţionat că au fost discuţii în ceea ce priveşte exceptarea de la taxare a activelor financiare, precum titlurile de stat, împrumuturi pentru UAT-uri, împrumuturi pentru cofinanţarea proiectelor europene.

În plus, şeful de la Finanţe a spus că Ordonanţa 114 s-ar putea dezbate direct în Camera Deputaţilor, deoarece s-au depus foarte multe amendamente, iar senatorii din Comisia de buget-finanţe s-ar putea să nu aibă timp să le discute.

“Ordonanţa va rămâne aşa cum este ea, în forma de astăzi. Cred că la Comisia de buget-finanţe va rămâne în forma intrată în Senat şi, dacă vor fi discuţii, vor fi la Camera Deputaţilor. Sunt foarte mult amendamente, am înţeles. Nu cred că au timpul necesar colegii mei de la Comisia de buget-finanţe, din care şi eu fac parte, să discute toate amendamentele depuse. Aşa că cel mai bine ar fi pentru a se dezbate, cum se doreşte foarte mult – şi e normal să fie aşa – în Camera Deputaţilor”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul a specificar că a avut o discuţie anul trecut cu administratorii fondurilor de pensii şi că urmează să mai aibă una în perioada următoare.

Eugen Teodorovici, a fost invitat la „Ora Guvernului”, în Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicaţii pe OUG 114” din domeniul fiscal.

The post Eugen Teodorovici se întâlnește cu reprezentanții ARB și cu administratorii fondurilor de pensii, la două luni de la adoptarea OUG 114 appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2