Mugur Isărescu a prezentat noul raport trimestrial asupra inflației, ocazie cu care a răspuns atacurilor din partea PSD şi ale lui Darius Vâlcov, consilierului premierului, şi spune că acesta nu poate vorbi în numele BNR.

”Domnul consilier Vâlcov nu poate vorbi în numele BNR. Nici nu ştiu în numele cui vorbeşte. Eu am semnat în cursul acestei dimineţi proiectul declaraţiei pentru drumul de parcurs de România spre zona euro. Acolo nu este niciun damf de Vâlcov”, a spus Isărescu.

”Premierul susţine alte idei faţă de consilierul Vâlcov. Garantez după cum vorbeşte, nu a citit niciun raport al BNR. Unii poate au citit vreun titlul, el nu a citit nimic. Totuşi, tot comentează politica monetară”, a adăugat guvernatorul BNR.

Guvernatorul a reacționat virulent și a comentat mai toate acuzațiile venite din partea lui Darius Valcov.

“Ia uite cine ne dă nouă sfaturi!”, a afirmat la un moment Mugur Isărescu, referindu-se la Darius Vâlcov consilierul pe probleme economice al premierului.

BNR vrea ca taxa pe lăcomie să mai fie legată de ROBOR

Mugur Isarescu a explicat, din nou, cum functionează cotația indicelui ROBOR și a declarat că BNR doreste ruperea în totalitate a taxei pe activele bancare de acest indice, care are alte scopuri”

BNR se confruntă cu un atac jalnic.

“Pe la sfarsitul anului si inceputul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective ca nu suntem patrioti. (…) S-a sarit la gatul BNR in ceea ce priveste cursul valutar, intr-o maniera total neresponsabila. Chiar daca au cerut prin postari caraghioase sa fie cursul fix, asta nu se poate. Dar va dati seama cat de porniti erau sa atace BNR”, a declarat Mugur Isarescu.

“Din cauza OUG 114 s-au intamplat aceste variatii ale cursului si din cauza declaratiilor celor care nu stiu ce si cu cine vorbesc”.

“Suntem pentru cresterea consumului, dar atentie la dozaj! Ce se doreste, sa ne facem ca nu vedem cifrele? Acestea arata clar ca s-a dat prea mult in economie. Această propagandă de doi bani nu mai merge”.

Isărescu: Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declaraţiile lui Vâlcov

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a făcut, luni, mai multe declaraţii în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

„Aderarea României la zona euro n-are nimic de-a face cu declaraţiile lui Vâlcov”, a declarat Mugur Isărescu, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019.

Oficialul BNR a semnat, luni dimineaţa, înainte de conferinţa de presă, o declaraţie despre drumul de parcurs pentru România pentru aderarea la zona euro. Declaraţia care va fi semnată şi de premierul României, de preşedintele Academiei, de vicepremierul României.

Guvernatorul BNR a insistat că măsurile prezentate în acest document sunt ale unui plan ambiţios, „chiar foarte ambiţios, posibil fezabil”.

„I-am spus ministrului Finanţelor Publice (…): nu ştiu pentru cine vorbeşte domnul Vâlcov, dar vorbeşte într-una. (…) Nu este vorba numai despre o ordonanţă, este vorba despre toate ieşirile”, a completat Isărescu.

The post Mugur Isărescu atac virulent la adresa consilierului Darius Vâlcov. BNR cere ca taxa pe lăcomie să nu mai fie legată de ROBOR appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2