Impactul taxei pe lacomie este sever. Chair major, a declarat in cadrul conferintei de presa sustinuta astazi la BNR, Guyvernatorul Mugur Isarescu. Acesta a explicat ca raportul BNR prezentat ministrului Eugen teodorovici este unul nou, reevaluat.

Mugur Isărescu în cadrul conferinței de presă susținută după ședința de politică monetară: “ROBORUL, teroristul din umbra. Este precum teroristii din decembrie 1989.”

“Este nevoie de un indice al pietei? Da! Este corelat si cu cursul valutar. Este indispensabil. Nu este nimic anormal. Nu este nimic manipulat. Piata functioneaza impecabil” a mai spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul despre eventualul atac speculativ: “Intr-o noapte au inceput sa puna pe site-uri “Sell Romania”. Sunt zecii de mii de investitori care au hartie romanesca. Slab…L-am anihilat din vreme, ca sa zicem asa”.

Mugur Isarescu sustine ca pe 12 februarie 2019 va merge in Parlament pentru a raspunde invitatiei venite din partea celor doua comisii reunite. Mai mult, Guvernatorul i-a trimis o scrisoare Presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Legat de schimbarea modului de calcul al ROBOR, Guvernatorul afirma:
“Stim ca in 2010 s-a decis printr-o lege, Ordonanta 50. Putem sa legam creditele de un Robor pe termen mai scurt. Poate sa fie mai ieftin…Dar stiu ca s-a apelat la termenul de 3 si 6 luni pentru ca e mai stabil”.

Mugur Isarescu despre acuzatiile ca bancile fac profit:

“Am avut trei banci profitabile… Una dintre ele este Banca Transilvania. E cu capital romanesc. Ce vrem? Sa-i dam in cap? Parca sprijineam companiile cu capital romanesc…”

The post Mugur Isărescu: Impactul taxei pe lacomie este sever. ROBORUL, teroristul din umbră appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2