La conferinţa Euromoney, cel mai important eveniment pentru investitorii din Europa Centrală şi de Est, oamenii prezenți la Viena au discutat și despre taxa pe activele bancare din România.

Astfel, reprezentanții celor mai mari investitori din industria bancară locală – Erste, Raiffeisen International şi UniCredit – au comentat în premieră măsurile adoptate de Guvernul român.

Jozef Síkela, membru în boardul Erste – grupul care deține prima bancă din România – BCR, a declarat la Viena, într-un panel de discuţii la Conferinţa Euromoney, că Erste se va adapta la taxa pe active şi la celelalte măsuri din România, dar va rediscuta alocările de resurse pentru creştere.El a menţionat că aceste măsuri nu fac altceva decât să slăbească poziţia României din interior, potrivit ZF.ro

Johann Strobl, CEO Raiffsein Bank International, grupul austriac care deţine a cincea bancă din România, nu înţelege de unde a apărut această taxă bancară. Strobl spune că această taxă este ridicată, “nicăieri nu am avut acest nivel“.

“Dacă vrei să pui o taxă, taxează profitul, nu activele”, a menţionat bancherul austriac, citat de ZF.ro

Carlo Vivaldi, şeful UniCredit pentru Europa Centrală şi de Est, spune că banca este dispusă să discute cu autorităţile române despre taxa bancară. “Comunitatea financiară nu poate fi fericită”, a spus el la Viena, răspunzând unei întrebări a ZF.

Vă gândiţi să plecaţi din România? „Nu, nu”, a mai comenatat Vivaldi, citat de ZF.

Erste, Raiffeisen şi UniCredit sunt cei mai mari investitori în sistemul bancar din România, deţinând peste o treime din activele bancare.

The post Cum comentează acționarii BCR, Raiffeisen și UniCredit taxa pe active appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2