BCE intervine în Italia pentru banca Carige, într-un efort fără precedent pentru a salva creditorul care nu a reușit să acumuleze capital nou.

Banca Centrală Europeană a numit trei administratori temporari pentru banca italiană Banca Carige, aflată în dificultate, decizie adoptată după ce majoritatea membrilor consiliului băncii au demisionat miercuri.

“Demisia majorității consiliului de administrație a făcut ca administrarea temporară să fie necesară pentru a-și stabiliza guvernarea și pentru a găsi soluții eficiente pentru asigurarea stabilității și respectării durabile”, potrivit BCE.

În cadrul remanierii, președintele Pietro Modiano și CEO-ul Fabio Innocenzi vor rămâne administratori alături de Raffaele Lener, un expert juridic extern, care a lucrat atât la Consob, cât și la Banca Italiei.

“Administratorii temporari au sarcina de a proteja stabilitatea unei bănci, monitorizând îndeaproape situația sa, informând continuu BCE și, dacă este necesar, luând măsuri pentru a se asigura că banca readuce în conformitate cu cerințele de capital într-o manieră durabilă”, a afirmat BCE.

A zecea bancă din Italia încearcă să se salveze și BCE intervine pentru prima dată de când a prelaut rolul de supraveghetor al zonei EURO, în 2014

Carige a declarat că administratorii vor continua să lucreze la măsuri de întărire a capitalului băncii, vor împrumuta creditele neplătite și vor căuta un posibil partener de fuziune.

Acțiunile băncilor tranzactionate pe Bursă au avut scăderi semnificative, în urma anunțului venit de la BCE.

The post BCE intervine în Italia pentru banca Carige, într-un efort fără precedent. Vezi ce măsuri impune appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2