Șeful Băncii Naționale a României a refuzat întâlnirea cu Daniel Zamfir, explicând decizia sa printr-o scrisoarea adresată senatorului ALDE Daniel Zamfir. Acesta îl chemase marți, la audieri, pe guvernator, la Comisia economică din Senat, în contextul unui material de presă, vezi AICI.

Guvernatorul a precizat din start că „BNR apreciază preocupările care au ca scop o bună funcționare a economiei românești, în general, și a sistemului financiar, în particular”.

„Considerăm, însă, că participarea la discuții născute din știri false, fără nicio legătură cu realitatea, din interpretări personale ale unor analiști ori jurnaliști pot să umbrească scopul principial corect de a lămuri unele situații apărute în societate.

BNR nu dorește să se implice în dezbateri politice. Este în folosul întregii societăți ca asemenea dezbateri, cum ar fi cea propusă de dvs., trebuie să aibă loc fără presiuni, fără conotații acuzatoare și trebuie să fie bine pregătite”, arată Mugur Isărescu în scrisoarea adresată lui Daniel Zamfir.

Mugur Isărescu către Daniel Zamfir: „Sărbători fericite!”.

„De aceea, nu este oportună participarea BNR la dialogul propus de dvs. pentru astăzi”, încheie Mugur Isărescu, după care urează senatorului ALDE, președinte al Comisiei economice, „Sărbători fericite!”.

The post Guvernatorul refuză întâlnirea cu Daniel Zamfir. Isărescu: asemenea dezbateri trebuie să aibă loc fără presiuni, fără conotații acuzatoare și trebuie să fie bine pregătite appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2