Grupul austriac Raiffeisen Bank International vrea să crească în Europa Centrală și de Est, România fiind una dintre piețele vizate, potrivit directorului general Johann Strobl, care precizează că vânzarea operațiunilor din Polonia a generat suficient capital pentru achiziții.

Raiffeisen are acum suficient capital pentru a face achiziţii de pieţele din România, Cehia, Slovacia, Bulgaria sau Serbia

„În urma vânzării (subsidiarei Raiffeisen Bank Polska) din Polonia avem acum un nivel al capitalului care ne permite să ne uităm de la un lucru la altul”, a răspuns Johann Strobl când a fost întrebat de achiziţii, potrivit Agerpres.

El a numit Cehia, Slovacia, Bulgaria, România şi Serbia ca pieţele în care banca este interesată să-şi extindă prezenţa.

„Vedem din nou un val de consolidări în regiune „, a explicat şeful Raiffeisen, referindu-se la Europa de Est. „Ştim că se desfăşoară câteva naţionalizări unde evident trebuie reduse participaţiile”, a adăugat Strobl, fără a nominaliza băncile.

Banca a vândut principalele operațiuni ale subsidiarei din Polonia, Raiffeisen Bank Polska, către grupul francez BNP Paribas în aprilie anul acesta, în schimbul sumei de 775 milioane de euro.

Raiffeisen Bank România, a cincea mare bancă după active, a raportat o creștere de 91,5% a profitului net în primele nouă luni ale anului, până la 718 milioane de lei, pe fondul avansului creditării cu circa o cincime.

The post Grupul Raiffeisen caută noi achiziții in regiune, inclusiv în România appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2