De astazi este oficial: un nou brand bancar – First Bank – si-a facut simtita prezenta pe piata locala. Visul american este printre noi! După o activitate de 18 ani, Pireus Bank România a devenit First Bank, prin preluarea de către J.C. Flowers, unul dintre liderii domeniului de private equity.

Astăzi, la sediul First Bank din Piata Victoriei a avut loc “botezul” bancii americane, in prezenta amabasadorului american Hans G. Klemm, a primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, a ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu,  dar mai ales a bordului reprezentat de Dominic Bruynseels, Președinte Executiv al Piraeus Bank România si Nicoale Danila, Presedinte al Consiliului Director.

Nicolae Danila: Construim aici o institutie financiara romanesca, responsabila, dedicata

danila first bank“Sunt deosebit de onorat sa fiu aici impreuna cu dumneavostra la acest eveniment si suntem, cu siguranta, cu totii emotionati. Emotiile mele sunt si mai mari, sunt generate de cel putin doua motive: fac parte din aceasta echipa minunata care alansat un nou brand pe piata romaneasca si construieste o noua banca, First Bank, avand in spate un investitor american principal. Dar traiesc si un alt moment, acum 44 de ani am participat la lansarea in Romania si in Europa Centrala si de Est a primei sucursale americane. Am lucrat la 22 de ani pentru “Banca Americana”. A fost o poveste de succes, sunt convins ca si acest proiect va fi unul de succes. Acest proiect, avand in implicarea unui puternic brand american, va fi construit si se bazeaza pe parteriate cu mediul de afaceri, cu clientii, cu mass media. Construim aici o institutie financiara romanesca, responsabila, dedicata pe termen lung, aducand valaore pentru toti stakeholderii sai, pentru actionari, pentru clienti, pentru comunitatile locale, pentru societate romanesca. Vom contribui activ la dezvoltarea cu succes a programelor nationale incluziune si de educatie financiara”, a declarat Nicoale Danila Presedinte Consiliul Director al First Bank.

Procesul de rebranding a început și va continua în lunile urmatoare.

“Trecerea la noul brand va fi vizibilă gradual si speram ca pana la finalul lunii februarie 2019, toate sucursalele noastre sa arate la fel, sa fie FIRST”, a precizat Dominic Bruynseels, in cadrul conferintei.

Dominic Bruynseels, Președinte Executiv First Bank a mai spus:

first bank bun“Este un nou început, o călătorie în care inovația, dinamismul și munca de echipă ne vor duce către un banking mai bun în beneficiul clientului. Avem susținerea unui investitor internațional de anvergură, a cărui forță financiară, dar și expertiză ne permit să îmbrățișăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătățim oferta actuală de servicii și produse, astfel încât acestea să se alinieze cerințelor clienților locali. În același timp, vom fi foarte atenți la semnalele lor pentru a propune acele noi servicii și produse care să le fie de folos. Brandul “First Bank” vorbește despre client ca centru al interesului nostru, despre dorința de performanță, clădită cu pasiune, profesionalism și integritate.”

Pe 28 Iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparținând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est

The post Visul american este printre noi! Un ministru, un ambasador și un primar au fost nași la botezul First Bank din România appeared first on Stiri Bancare.

Source: Stiri insolventa 2